Opslag van foto’s

fotoalbumOpslag van foto’s (cloud, online, fotoalbum etc.)

Foto’s zijn natuurlijk hartstikke mooi om te maken, maar om er van te genieten is veel leuker. Door foto’s eerst goed op te slaan kun je ze vervolgens weer mooi laten afdrukken en samen met 1 van onze mooie producten die je op de site kunt vinden kun je ze mooi ergens ophangen in je huis of ergens neer zetten. Wel is het natuurlijk belangrijk om die foto’s op een goede manier op te slaan waarbij je zeker weet dat je ze niet zomaar even kwijt kunt raken. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de foto’s zelf van een goede kwaliteit zijn. Dit is belangrijk zodat je deze later dus weer op goede kwaliteit kunt afdrukken.

Verschillende manieren om foto’s op te slaan

De eerste manier die misschien wel een beetje ouderwets is maar nog steeds wel leuk is is natuurlijk het foto album. Je kunt alle foto’s die je hebt laten maken mooi in het foto albumpje plakken. Vooral als je alle foto’s een keertje terug wilt lezen is zo foto album ontzettend handig voor het overzicht. Erg leuk om samen met het hele gezin te doen.

Digitale foto opslag

Tegenwoordig worden er steeds meer foto’s via smartphones gemaakt. Op de mobiele telefoon worden dan ook veel foto’s opgeslagen. Bij Androit telefoons worden de foto´s direct in de cloud van Google Drive opgeslagen wanneer je verbinding hebt met internet. Wanneer je Dropbox hebt geinstalleerd op je pc en je telefoon met je pc verbindt dan zal Dropbox vragen of ze je foto´s moet uploaden naar de Dropbox cloud om ze daar veilig te stellen. Een leuke bijkomstigheid is dat je als je daar dan voor kiest dat je dan extra opslagruimte krijgt van Dropbox. Je kunt het automatisch syncen later uitschakelen en dan behoud je alsnog je extra ruimte dus leuke tip. Via Facebook kun je bij iemands profiel ook mooi alle foto’s zien die netjes op een rijtje allemaal te zien zijn. Ook bij Instagram is dit bijvoorbeeld mogelijk en kun je op die manier al je foto’s mooi naast elkaar hebben staan en tegelijkertijd kunnen andere mensen je foto’s ook zien (uiteraard alleen de mensen die je wilt).

Foto´s Opslaan in de Cloud

Online zijn er ook nog websites waar men voor kan kiezen om de foto’s op te slaan. Google Drive is bijvoorbeeld een goede website omdat er veel import mogelijkheden zijn om foto’s te uploaden. Zo kan je via Gmail bijvoorbeeld de foto’s importeren, maar ook gewoon via de computer zelf waarmee je via een usb stickje de foto’s van je ouderwetse camera naar de computer kunt uploaden. Deze manier is trouwens ook nog eens in de cloud wat inhoud dat je deze foto’s over de hele wereld kan downloaden en afdrukken.